5. oktober 2015.

MERIDIANO TEATRET TIL TACT/FEST i OSAKA
- VIA DUBLIN THEATRE FESTIVAL


Når Meridiano Teatret den 8. oktober 2015 sætter kursen mod Dublin Theatre Festival og et gæstespil på The Ark med børneforestillingen Paper Moon er det første stop på vejen til Japanpremieren den 21. oktober på voksenforestillingen BAKU, en co-produktion med japanske KIO Company.

Den 19. september 2015 havde den dansk-japanske co-produktion BAKU urpremiere på den 30. udgave af Horsens Teaterfestival og turen går nu til Japan og byen Shizuoka ved foden af Mount Fuji med genopsætning i japansk produceret scenografi og teknik. Efter forpremiere i Shizuoka rejser BAKU derefter til Osaka festivalen OSAKA/FEST og premieren på den japansk-engelsksprogede version af forestillingen.

Efter overståede premierer i Danmark og Japan er det meningen at BAKU i kommende sæsoner turnerer i begge hjemlande og desuden sammen vil gæste internationale festivaler. Næste festivaldeltagelse bliver den store danske TC-festival 2016, som løber af stablen i Frederiksberg Kommune i dagene 18. til 24. april.

BAKU er (ulykkeligvist) en meget tidsaktuel forestilling om våbnet i menneskets hånd og mennesket i våbnets vold, med stærke billeder af krig, destruktion, flygtningestrømme, død, overlevelse og livskamp. Forestillingen udvikler sig drømmeagtigt over et tidsspand på 24 timer på tværs af kloden – komisk, tragisk, dramatisk.

En Baku er et japansk mytologisk dyr; en kimære sammensat af dele fra flere dyr, som besidder den magiske evne, at den kan tage menneskets mareridt væk. Den lever af at æde metal. I krigstider, hvor alt metal bliver brugt til produktion af våben, mister Baku dog lidt efter lidt sine magiske evner til at opsluge menneskenes mareridt. Forestillingen er skabt og instrueret af Meridianos kunstneriske leder Giacomo Ravicchio.

BAKU co-produktionen er et foreløbigt resultat af en mangeårig forbindelse mellem Meridiano Teatret i Gentofte og Kio Company med hjemsted i Osaka. Meridiano Teatret har siden 2008 gæstet OSAKA/FEST (organiseret af Kio) i alt 4 gange med forskellige forestillinger.

Se fotos og mere info om BAKU her og om Paper Moon/Papirmåne her.

Paper Moon (for 3-8 år)
Dublin Theatre Festival på The Ark, A Cultural Centre for Children:
Lørdag d. 10 og søndag d. 11. oktober kl. 14 og 16
Medvirkende: Therese Glahn og Lars Begtrup
Forfatter, instruktør, scenograf og komponist: Giacomo Ravicchio


BAKU (for voksne og unge)
Shizuoka:
Forpremiere Søndag d. 18. oktober kl. 14 (åben for publikum)
TACT/FEST i Osaka:
Onsdag d. 21. oktober kl. 19.30 (Japanpremiere) samt torsdag d. 22. oktober kl. 19.30
Medvirkende: Lars Begtrup, Nyoze Gamon, Elise Müller og Korin Sakura
Forfatter, instruktør, scenograf: Giacomo Ravicchio Komponist: Jérôme Baur

Med venlig hilsen
Poul Richard Pedersen (Mobil 40 54 37 87)
Manager Meridiano