For maximum benefit open window to full size screen   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Meridiano Sagt om Meridiano  
 

Meridiano er alt det bedste man kan sige om teater: Grotesk og lyrisk og politisk og almentmenneskeligt i en svimlende selvdigtet teaterverden, der snurres af sted på scenen med smittende italiensk galskab”. Information, Danmark

Meridiano blev stiftet i 1996 af den italienske instruktør, dramatiker og scenograf Giacomo Ravicchio og skuespillerne Elise Müller og Lars Begtrup. Giacomo Ravicchio er teatrets kunstneriske leder.

Magisk realisme, poesi, humor og en visuel – nærmest filmisk – fortælleform er kendetegnende for Giacomo Ravicchios forestillinger. Han blander frit det klassiske teater med andre kunstneriske udtryksformer. I sit stærke billedsprog benytter han både moderne teknologi og helt enkle teknikker.

Meridiano Teatret har skabt et avanceret kunstnerisk formsprog med forestillinger, der taler til sanserne på tværs af kulturer, generationer og sociale baggrunde. Emnerne er mytiske og eksistentielle, kredsende om det alment menneskelige. Forestillingerne er musikalsk gennemkomponerede, så teatrets udtryksmidler flettes sammen i raffinerede rytmer. Meridiano udforsker til stadighed nye udtryksmåder for at forny teatret som kunstform og skabe deres særegne universelle udtryk.

Meridianos aktiviteter omfatter stationær spillevirksomhed i København samt såvel national som international turnévirksomhed. Teatret modtager driftsstøtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg.


Se Meridianos aftaler med Statens Kunstfond >


Meridianos bestyrelse:
Kjeld Danneskiold-Samsøe (Formand, Adm. direktør)
Henriette Holm Pathare (Instruktør)
Arne Skadhede (Journalist)


Meridianos ledelse:
Kunstnerisk leder: Giacomo Ravicchio
Administrator: Pernille Elimar

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player