For maximum benefit open window to full size screen   
  Robinson & Crusoe Minisite Galleri  Trailer 
Et tag om givet af vand så langt øjet rækker. Her mødes to mænd efter en katastrofe. De er begge strandede og alene – og de kommer fra to vidt forskellige kulturer. De skal begge overleve. Først kæmper de om pladsen, siden forsøger de at kommunikere…

Havet er eneste vidne på deres anstrengelser for at forstå hinanden, således at de sammen kan finde løsninger for deres overlevelse, nyde deres indsamlede ’overflod’, synke ned i drømmene om deres fortid og tage beslutning for deres fremtid, et nyt liv…

Nyopsætning af denne prisbelønnede forestilling skabt af Meridianos kunstneriske leder, Giacomo Ravicchio og kunstnerisk leder af Lyons ’Centre Dramatique National’, Nino D’Introna.

Forestillingen, der blev skrevet i 1985, har været opført på fem kontinenter og er iscenesat af 100 teatre i 20 forskellige lande.

Alene i forfatternes egen opsætning har den blandt andet vundet følgende priser:
  • Bedste italienske forestilling (Italien 1991)
  • Bedste scenografiske idé, Schauspiele ’88 (München 1988)
  • Bedste udenlandske forestilling, Kritikerprisen (Canada 1987)
  • ’Guldbilletten’ (Taormina, Sicilien 1986)
’Robinson & Crusoe’ er elsket af mennesker i (næsten) alle aldre for sin universelle historie og dramaturgi, for sit komiske univers og sit nærmest geniale spil mellem ordet og det nonverbale.

Forfatter, instruktør og scenograf: Giacomo Ravicchio
Oversættelse: Bent Holm
Komponist: Jérôme Baur
Lys og lyd: Morten Riis Sørensen
Medvirkende: Jan Overgaard Mogensen og Claudio Morales